HEDEF 59 Kg

1 Haziran'da 59 Kg

Diet weight loss

11 Şubat 2014 Salı

66.9 kg

Geçen haftaya göre tartıda 600 gr ekslmiş,yağdan ise 800 gr gitmiş :)
gerçi ben daha iyi bir sonuç bekliyordum ama dün reglim başladı ve dünden bu güne tartı 500 gr arttı maalesef.Diyetisyenim her zaman ki gibi teselli etti ve haftaya regl sonrası çok daha iyi sonuçlar alısın merak etme dedi.Bu hafta tekrar klasik listeyi uygulayacağım.Geçen haftaki  liste korktuğum kadar zor olmadı.
Artık her kes kilo verdiğimi farkediyor,bazısı iyi olmuş devam et derken bazıları da böyle iyi olmuş daha fazla verme diyor ,ben ise ağustosa kadar verebildiğim kadar verip kardiyoloji doktoruma gittiğimde tansiyon ilacımı bırakmakla ilgili pazarlık yapma hayalleri kuruyorum.Dün babam yeter artık kilo verme dedi ,ben de ilacı bıarkmak için daha da vermem lazım deyince annem "ilacı bırakmayı hayal bile etme ,ben 49 kiloyken tansiyon hastası oldum,kilonu versen de ilacını bırakamazsın ,doktor izin verse de ben vermiyorum dedi" düşününce hak veriyorum aslında ,kendisi neredeyse 65 yaşında ama kilosu 60 bile değil ama yine de tansiyon hastası,teyzem tansiyon yüzünden 3 kez beyin kanaması geçirdi ki o da o dönemlerde 55 kilo civarındaydı  şimdi 45 kilo var yok ama tansiyon sorunu devam ediyor.Neyse canım ilacı bırakamasam bile tansiyonum eskisine göre çok daha iyi ....

19 yorum:

  1. Canım ne güzel bir rakam bu. Koskocaman bir gülümseme oldu yüzümde...
    Tansiyon konusunda babana hak veriyorum. Şimdi düşmesinin nedenlerinden biri sağlıklı beslenme ve hareketliliğini arttırmanla alakalı canım. Kaç çıkıyor ki tansiyonun bitanem. Sevgilerimi yolluyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağol Hülyacım:),tansiyonum ilaç kullanmazsam 220-120 ye kadar çıktığı oluyor,ilaçla 140-90 civarı oluyordu ama son dönemlerde 130-80 gibi

      Sil
    2. Bitanem, bırakmaman lazım. Babana sonuna kadar katılıyorum. Dozu azaltılabilir zamanla hekimin le konuşarak. Geçmiş olsun.
      Benimde bir sürü allerjilerim var. Başkalarının çok normal yaptıkları bana ecel terleri döktürüyor. Ama insan zamanla ona uygun yaşamayı öğreniyor. Kabulleniyorsun...

      Sil
  2. Öncelikle gene istikrarli bir düsüs,tebrikler canim.
    Yulafin yüksek tansiyon üzerindeki olumlu etkisini iyice bir arastirsan,belki yemeklerinde yulafli cesitlere daha sik yer versen,diyetinle beraber olumlu etkisinden yararlanabilirsin.

    Zaten saglikli beslenmeninde etkisiyle sanirim düsürmeyi saglamissin,birazda sporla sanirim ilerde ilaca pek ihtiyacin kalimyacak,bunu basaracaksin.En azindan alimini azaltabileceksin.Sevgilerle canim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Şulecim,Yulafa karşı ön yargımı kırdım diyebilirim,
      senin de dediğin gibi bundan sonra daha çok yulaf kullanmayı düşünüyorum

      Sil
  3. Tebrik ederim omurcugum. Cok iyi gidiyorsun. Tansiyon konusunu da cok dert etme. Sen zaten yapacagini yapiyorsun. Kilo vermek ve spor yapmak konusunda cok basarilisin. Istedigin kiloya geldiginde sik kiyafetler giydiginde moralin cok daha iyi olacak, bu bile tansiyonun azalmasi demek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim skinny ,diyet konusunda gösterdiğim başarıyı spor konusun da da gösterebilirim inşallah,senin de kendini toparlayıp yavaş da olsa kilo verme haberlerini bekliyorum canım

      Sil
  4. sizi sessiz sessiz takip ediyorum ama bu sefer bi merhaba diyim dedim :) maşallah çok güzel gidiyorsunuz.etrafınızdakileri çok dinlemeyin bence.hangi kiloda mutlu hissedeceksiniz o zamana kadar devam edin bence yani :) sizin tansiyonunuz genetik ya da stresten sanırım.siz devam edin bi umut belki doktor ilacı bıraktırır belli mi olur.ama her zaman dr tavsiyesine uymak lazım tabi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sessizliğini bozmana sevindim Şişkoroman :) okunduğumu bilmek beni mutlu ediyor hoşgeldin:)

      Sil
  5. Masaallah yaaaa ne güzel gidiyorsun. Yakinda bir before after fotosu gelir senden artik :)

    YanıtlaSil
  6. Ömür'cüm merhaba. Geriye dönüp, yazılarını bıraktığım yerden başladım okumaya.

    Her yeni yıla iyi dileklerle başlarız âdet olduğu üzre ama maalesef hayatın bize hazırladığı sürprizler de hep hoş şeyler olmuyor. Sen de biraz sıkıntılı zamanlar yaşamışsın canım; üzüldüm gerçekten. Baş ağrılarının kaynağı da bu yaşadığın stres olabilir. Umarım hepsi geride kalmış olsun ve bundan sonrası senin ve sevdiklerin için çok daha kolay geçsin.

    Kilondaki iniş grafiğinin hızı belki seni çok memnun etmiyor ama ben yine diyeceğim ki; senin hikayen, "azim ve devamlılık ilkesi"nin, kilo verme sürecinde temel olduğunun çok iyi bir örneği:

    İyi ki; "diyetisyenle çalışmaya" karar verdin.
    İyi ki; "of, olmuyor!" deyip bırakmadın.
    İyi ki; "yaşadığın olumsuzlukların seni yoldan çıkarmasına" izin vermedin.
    Ve iyi ki; bizimlesin.

    Bu arada, sanırım doğum günün geçen ay sonuymuş canım; 38. yaşın kutlu ve mutlu olsun :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Terazim ,
      yine yorumunla beni çok mutlu ettin :)))
      iyi ki varsın canımmm ....

      Sil
  7. harikasın Ömür, tebrik ediyorum ve iradeni kutluyorum.

    sessiz takipçilerinden Nergis

    YanıtlaSil
  8. tebrikler, umarım en kısa zamanda hedef kilona ulaşırsın :) yeni takipciyim, blog çok motive edici olmuş bunun içinde teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. igüzel sözlerin için ben teşekkür ederim fatty coaches ,hoşgeldin bloguma:)

      Sil
  9. Ömürcügüm ,merak ettim,yeni post gelmeyice ?
    Umarim sadece yogunluktandir yazmayisin.sevgilerle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şulecim bu hafta diyetisyenin semineri varmış o yüzden randevum iptal edildi,ben de tartı olmayınca yeni post yazmadım .Sorun yok canım teşekkürler :)))

      Sil