HEDEF 59 Kg

1 Haziran'da 59 Kg

Diet weight loss

19 Kasım 2013 Salı

72.1 kg

2 hafta tartıda istediğim sonucu göremeyince geçen hafta hiç kaçamak yapmadım , sporumu da aksatmadım . İki gündür nezle nedeniyle spora ara verdim ama yarın yine tam gaz devam...
bu hafta tam 1.5 kilo gitmiş Yağ sadece 300 gr azalmış gibi görünüyor ama diyetisyenim yarın başlayacak olan reglim yüzünden yağdan az vermiş gibi duruyor asıl sonuç haftaya belli olur dedi.
yılbaşına kadar 69 kilo olma hedefi koydu  :)) düşüncesi bile hoşuma gidiyor.
Bu arada en son 2011 eylül ayında 72 kilo yu görmüşüm ,Şu anda 72.1 kg yum iki yıldır hasrettim kendilerine ,umarım haftaya kendisiyle vedalaşırız ve bir daha ömrüm boyunca ne kendisiyle ne de ondan yüksek hiçbir kiloyla karşılaşmam:))))))
geçen hafta farklı bir liste vermişti bu hafta tekrar eski listeme geri döndük. Listelerimin sürekli değişmesi bana iyi geliyor sıkılmıyorum.

25 yorum:

  1. TEBRIKLER en kisa zamanda 60 li rakamlari gormeni diliyorum

    YanıtlaSil
  2. HÜLYA:
    Tebrik ederim Ömür...
    Yılbaşından önce bile 69 olursun böyle giderse. Maşallah!
    Ben de kızımı diyetisyene götürdüm onunla meşgulüm bu aralar. Çocuk beslenmesini kavramaya ve evde yaptığımız hataları düzeltmeye çalışıyorum. Kızımın ötelenen sorunlarını (çocuktur deyip geçiyorduk ) gündeme aldık. Yaptıklarımız hepimize yarıyor ama tabii eski düzenler olamıyor. 2. falan olmadan bu işleri ayarlayayım istiyorum. İnş. başarabilirim. Kendin yaparken o kadar değilde çocuğuna yemek konusunda hayır demek koyuyor insana. Allah hepimizin yardımcısı olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hülyacım kaç yaşında kızın,nesi var geçmiş olsun.Önemli bir şey yoktur inşallah
      Çocuklara yeme demek gerçekten çok zor,
      benim kızların bir sorunu olmamasına rağmen ben kızlara sadece cumartesi abucubur izni veriyorum ,hayırım evete dönmez bildikleri için de ısrar etmezler.Çocuk bunlar etraftan ne görürseler onu istiyorlar ,değişik yollardan ikna ediyorum sağolsunlar kızlarımda bana itiraz etmiyorlar.

      Sil
    2. Canım 2006 doğumlu benimki. Hep etine dolgun bi çocuktu. Biz de beslenmesine kendimizce dikkat ediyorduk işte. Bi yaz ben bırakacak yer sorunu yaşadım ( verdiğim kreş yazları tatil yapıyordu ). Kimseleri bulamadım. Sonra öğretmenimizin annesi kabul etti bakmayı ama onlarda bir deri bir kemik bir aile ve genleri öyle herhalde her öğün yemeklerin yanında yedikleri patates kızartması, pilav ... Elif o yaz yemelere doyamadı ve çoook kilo aldı. Ben de bişey diyemedim aten zor bulmuşum çocuğa kalacak yeri. Ayrıca da akıbetin böyle olacağını da bilemedim tabii. Kendiminde sağlık sorunları vardı o yaz toparlayamadık senin anlayacağın. Ve tabi artık kızım fazla kiloluktan obezliğe terfi etti. Çocuktur atar dedim ama kendi başımıza beceremedik. Çocuk diyetisyenine götürdüm en sonunda. Yaşı küçük şimdi, büyüyünce daha zor olur dedik ve sorunumuzu çözmeye giriştik.
      Abur- cubur bende vermiyordum bu yaza kadar. Ama çevremde arkadaşlar' kızı doyur bi abur cubura. bıkar' dediler. bende hadi dedim gözü aç olmasın dedim. Allah ne verdiyse, kız ne istediyse yedirdim bu yaz. Valla doymak bilmiyor sıpa. Diyetisyen de dedi. Doymazlar, boşa uğraşma! Abur- cubur yok! Diyetisyen uzman Maşallah. Elif'i çok iyi motive etti.
      Annelik! Kızıma belki zor gelmiyor ama bana zor geliyor....:(((

      Sil
  3. Hülyacım üzülme ,çocuklar bizden kolay alışıyor herşeye.hem her şey onun sağlığı için.Allah korusun çocuk yaşta şeker hastası olanlar var,hatta akadaşımın oğlu tansiyon hastası :(
    Aburcuburu ne kadar yerseler o kadar istiyolar ve gerçekten çok zararlı.Kuzucuğun alışır merak etme ,diyetisyen aburcubur alternatifleri tavsiye eder,ileride sana teşekkür eder prensesin. Allah senin ve kuzunun yardımcısı olsun canım

    YanıtlaSil
  4. Ayyy ne güzel yaaa, bende bende istiyorum! Tebrik ediyorum, bravo.

    YanıtlaSil
  5. Tebrikler!
    Bekleyen dervis muradina erecekmis :)

    Cocuklarin sorunlari bizleri onlardan sanki daha cok etkiliyor.Hülyacigim beslenmesine dikkat etmeniz yaninda kizini imkan varsa spora yönlendirseniz.
    Cocuk cimnastigi olabilir,cesitli spor klüplerinin el topu, Judo,karete ,yüzme,vs ...gibi secenekleri oluyor.Bizim burada cocuklar kücük yasta baslayabiliyor.4-6yas grubu,6-8 yas grubu gibi bunlar daha cok cocuklarin eglenceli sekilde Sporla tanismalari ve uygulamalari bazinda oluyor.
    Hem eglenmek hemde yag yakmak vede hafiften Athletik yapi edinmek icin cocuklar icin ideal oluyor.
    Dünde ögleden sonra benim Moral sifirladi.Oglum fransizcadan kötü not almis,ilki ortaydi.iki tane yabanci dil ögreniyorlar tabii Ana egitimde almanca. Simdiye Kadar hersey süperdi.Gitgide zorlasiyor.Egitim bu sene tamgün.Aksam 3-4gibi evde biraz dinlenme biraz ödev sonrada 6gibi futbol antremani.var.Aksam 8 gibi evde.yarinde ingilizceden yazili.Hayir cocuk calismistida ama sinavda karistirmis .Birazda odaklama sorunu var.konsantrasyonu cabuk dagiliyor.Cok super notlarda beklemiyoruz eskisi gibi ortayada raziyiz,ne olacak bilmiyorum.Dün nette arastirma yaptim,ah,ah!
    fransizcada cok zor bir dilmis Keske Latein secseydi diyorum ama gecti.
    Artik sorunu bizde cözmeye calisiyoruz.Profosyönel yardim Mi olur, yardimci ögretmen Mi olur.,bilmiyorum.Sorun aslinda günü gününe calisamamasi,zaman yok .yazili önü 1-2 Gün calismak yetmiyor Birde dersi derste dikkatli dinlemezse sonuc Belli.ögretmeni sakin sporu birakmasin diyor cocuklarin buna ihtiyaci var diyor.
    Bu seneye Kadar futbol ve judoyu beraber götürdü,haftasonlari maclar,turnuvalar derslerde süperdi. simdi judoyu haftada bir yapiyor,maclarada katilmiyor.Ama futbol devam etmesi lazim.Burda cocuklarin disarda oyun oynama imkani pek yok özellikle liseye gidenlerin,arkadas buusmalarida hafta ici imkansiz gibi Herkesin ayri hobisi var,zaman kisitli....
    Ne alakasiz konu disi anlattiklarim ,iciniz bunalmamistir insaallah.Keyfim kacti.Insaallah yarinki sinavini etkilemez.
    Yemesiyle problemimiz olmadi,hatta yesin diye arkasindan kosuyorum ,saglikli
    Seyler yesin diye.pismis sebze yemiyor.meyveleri dograyip veriyorum,ye diye üsteliyorum.Abur cubura babasiyla alisti.Artik cok Diktat etmem lazim.Seker tüketimi konsantrasyonu cok OLUMSUZ etkiliyormus.vücudunda bir gram fazla yag yok diye biraz göz yumuyordum,babasi yerken ona Dur demekte olmuyordu. Neyse kafanizi sisirdim galiba.
    Cocuklar büyüdükce sorunlarda büyüyor.Allah daha kötü durumlardân korusun cocuklarimizi..Sevgiler.Sule.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şeker konsantrasyonu olumsuz mu etkiliyormuş gerçekten,Ben üniversite sınavına girerken yanıma çikolata vermişti annem:)))
      amin,Allah hepimizin çocuklarını korusun canım

      Sil
    2. HÜLYA:
      Şule'm çok teşekkür ederim. Elif 4 yaşından beri yüzüyor. Artı yazları da spor okuluna gidiyor. Bir ara jimnastiğe+ yüzmeye götürdüm hafta sonları ama devam edemedik. beden öğretmenin çok memnun Elif'ten. Benim dediğim her hareketi yapıyor diyor. Bu yaz abur- cubura rağmen spor yaptığı için kilosu fazla artmadı.
      Ben diyetisyene çocuk beslenmesini öğrenmek ve çocuğu sağlıklı besleyebilmek için götürdüm. Sonuçta bi yerlerde yanlış yapıyordum, ne olduğunu da bilemiyordum. Bir kere büyüyecekler diye düşünerek yaptık bunu... Amaç aslında kilo vermesi değil, sağlıklı büyümesi... Kilo vermekte bonusu olacak bu işin. Şimdiden bu konudaki çevreden gelen söylemleri kafaya takıyor, ergenlikte ne olur Allah bilir. Bu sebeple önlemimizi alalım dedik.
      Şimdi okuldan sonra parka yürüyüşe götürüyorum. Bana da iyi oldu. Spor olayı parkta yürümek oluyor benim içinde... İnşallah kızım için düzenleri değiştirebilirim. İnsan evladı için pek ala kendisine yapmadığı düzenleri öyle kolay yapıyorki... Sadece psikolojik kısmı beni zorluyor. Yavrumun morali bozulursa diye... Allah yardımcısı olsun.... Hepimizin evlatları için hayırlısını, güzelini versin Rabbim...
      Ben senin bu spor olaylarına hayranım zaten. Ailecek de yapıyormuşsunuz ne güzel.... Ders konusunda öğretmeninden fikir alsanız ne yapabilir diye. Ne dersin? Dil öğrenmek özel çaba isteyen bir alan. Tebrik ederim...

      Sil
  6. Çok ama çok tebrik ediyorum canımm, harikasın sakın bozma...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekküler,elimden geleni yapıyorum....

      Sil
  7. ELIF:
    canim blogunun buyuk kismini okudum.yeni yeni takip ediyorum diyet bloglarini.Tedaviyle hamile kaldim o donemde ve sonrasinda zorlu hamilelik surecince aldigim kilolari vermeye calisiyorum.Kizim 3 yasinda simdi.gecen yil 72 ye kadar indim 97 ile dogum yapmistim.Ama ulke degistirdik yeni duzen vs derken ben tekrar 79 oldum.tekrar diyete basladim.
    su an 77.2 yim.Blogunu okuyunca gercekten motive oldum.yurt disinda oldugumdan diyetisyene gitme imkanim yok. ama kendi kendime birseyler yapmaya calisiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    2. Bloguma hoş geldin Elif,çok mutlu oldum yorumuna
      ne mutlu bana motivasyonuna katkım oluyorsa:)
      Yurt dışında yaşayanlar hep aynı durumdan şikayetçi maalesef,
      diyetisyene gitmek her hafta kontrol altında olmak , hesap verecek olmak diyete uymayı kolaylaştırıyor,
      Sen de kendine ,yaşam şekline uygun bir beslenme düzeni ve sporla hedefine ulaşabilirsin umarım Elifcim
      Ben şimdi spor olarak leslie ile 2 mil yapıyorum aralıkta 3 mil yürüyeceğim inş.

      Sil
  8. Ne güzel iki ay bile olmadan 7 kilo:) Gönülden kutlarım...Terazinin bloğunda gördüm sizi.Çocuklarımızın kilosu gerçekten de kendimizinkinden daha zor.benim kızım 20 yaşında 172cm 49 kilo.lisede ve üniversite 1 de birkaç kez diyetitsyene götürdüm(o zamanlar aynı boyda 44 kiloydu ve kısa yoldan kilo almak için cipslere çikolatalara saldırıyordu.resmen her teneffüs görev gibi çokonat ,günde 1tane de dev boy cips yiyordu) bütün diyetisyenler bunun ne kadar yanliş olduğunu anlattılar ve hemen hemen aynı programı verdiler.iyiki de götürmüşüm en azından beslenme bilgisi oluştu diyorum.tabii artık ergenliten de çıkmaya başlamasıylakendiyle barıştı.zaten inca kemikli olduğu için aslında hoş bile.ama 3-4 kilo alsa daha iyi olur tabii.gene de buna şükür. ogünler çok zordu.aynı bizim kilo vermeye çalışmamız gibi bir hafta görev gibi yiyor,sonra motivasyonu düşüyor sıkıldım yiyemiycem diyordu.takıntıydı sanırım.şimdi de oğlum (23)son 1-2yıldır kilo almaya başladı.herhalde ders çalışma düzeninden dolayı ağırlıklı yemek akşam ve gece oluyor.kola çerez çok,meyve sebze az:(hareket de az.( bu sabah basket malzemelerini aldı çıkarken.nasıl sevindim.oysa eskiden hergün oynardı)ne yapacağımı bilemiyorum.neyse şubatta mezun oluyor inşallah.sonrsına bakıcaz artık.ne kadar çok anlattım.ama çocukların kilo sorunları hakikaten zor...segiyle ülkü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler ülkü,
      kızında tiroid sorunu yoktur umarım,sağlığı ile ilgili bir sıkıntısı yoksa hiç kilo almaya çalışmasın bence her şeyin başı sağlık.

      Sil
  9. Slm cnm bu hafta sen de mi gitmedin diyetisyenine yoksa...benim gecen persembeydi randevum araligin ilk pazrtesine aldim asureler mahfetti beni hic reddedemedim..ne yuzel diyetisyende 84u gormustum son kontrolde( ondan oncede biray da kontrolsuzdu ama neyseiki genede bi kg
    gitmisti)simdi evdeki tarti artilardasin diyor kiyafetlerde destekliyor az zayifladim diye aldigim yeni pantolonum giydigimde patlayacakmis gibi duruyor.....
    Benim amacim hamilelik oncesi sagligima kavusmak....desteklerinizi bekliyorum toparlanmak icin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benim kontrolüm yarın Nagişim,evdeki tartı pek iyi şeyler söylemiyor bakalım yarın diyetisyen ne diyecek,
      hamilelik öncesi ve hamilelik süresince sağlıklı beslenirsen hem senin kilon açısından hem de bebeğin sağlığı açısından iyi olur ,hamile kalınca da bırakma diyetisyeni.

      Sil
  10. Ben nagisim bu arada tebrikler insallah aynen devam ediyorsundur....

    YanıtlaSil
  11. bütün tahlilleri yapılıyor her yıl. hepsi normal çok şükür.ilgine çok teşekkürler.ülkü

    YanıtlaSil
  12. Canım; sporunu aksatmayıp, kaçamaklardan da uzak durursan, 6'lı rakamlar hiç uzak değil bence de...

    Tebrikler :))))

    Ben de büyük oğlumu diyetisyene götürmüştüm liseye başlarken. Çok uygulayamadık listeyi ama zamanı gelip de aklı ermeye başlayınca kendi dikkat etmeye başladı ve şimdi maşallah çok iyi durumda fizik olarak. Tabi yine de uzmanından destek almak ve Allah korusun bir sağlık problemi olmadığının teyidi çok mühim.

    Her halükarda; sadece kilo kontrolü için değil, sağlıklı bir ömür için de, doğal yiyeceklerden zengin beslenmelerini sağlamak ve işlenmiş gıdalardan olabildiğince sakınmak çok önemli. Bu pazarlama deryasında bunu başarmak çok zor olsa da...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kızlarımı elimden geldiği kadar hazır gıdalardan uzak tutuyorum,kurukayısı,kuru dut,fındık ,ceviz,tahin-pekmez ,patlamış mısır
      benim kızların aburcuburları ve severek yerler
      çevresel faktörler çocukları yoldan çıkarsa da anlık oluyor o zamanlarda ses etmiyorum yemelerine çok da yasaklamıyorum yani yasakla cazip olur derler ya :))

      Sil